Tart Kalıbında Mükemmel Bir Portakalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 şu bardağı un
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1/5 çay bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı şeker
Tart Kalıbında Mükemmel Bir Portakalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk öncelikle kabımızı alalım. Daha sonra yumurtamızı, sütümüzü, portakal kabuğu rendemizi koyalım, sıvı yağımız ekleyelim. İyice karıştıralım kabartma tozunu ekleyelim 1/5 su bardağı unumuzu ekleyerek iyice karıştıralım.
- Daha sonra tart kalıbını margarin ile iyice yağlayalım. Yaptığımız kek harcını içine boşaltalım eşit bir şekilde. 200 derece turbo ayarında pişirelim.
- Kekimiz pişerken kremşantisini hazırlayalım 1su bardağı sütü 1 paket kremşanti ile iyice çırpalım. İyice katı olana kadar çırpalım. Çırptığımız kremşanti dolaba koyalım.
- Gelelim jelimize 1 su bardağı portakal suyumuzu tencereye alalım 3 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı nişastayı dökelim. İyice kıvam alana kadar ocakta karıştırarak pişirelim. Soğumaya bırakalım.
- Pişirdiğimiz kekin üstüne (Kek ılık olacak)1/5 çay bardağı sütü her yerine gelecek şekilde dökelim daha sonra hazırladığımız kremşantiyi tart kalıbının yuvarlak şekilli olan yerine yani orta kısmına dökelim dağıtalım.
- Soğuyan jelimizi üstüne dökelim eşit şekilde dağıtalım. Dilediğiniz gibi süsleye bilirsiniz ben portakal antep fıstığı tozu ve damla çikolata ile süsledim. Pastamız hazır. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ????????????.