Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tart Kalıbında Mükemmel Bir Portakalı Pasta

Tart Kalıbında Mükemmel Bir Portakalı Pasta
0
42

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
tart-kalibinda-mukemmel-bir-portakali-pasta.jpg

Tart Kalıbında Mükemmel Bir Portakalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 şu bardağı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Keki ıslamak için:
  • 1/5 çay bardağı süt
Üst adım için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı şeker

Tart Kalıbında Mükemmel Bir Portakalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk öncelikle kabımızı alalım. Daha sonra yumurtamızı, sütümüzü, portakal kabuğu rendemizi koyalım, sıvı yağımız ekleyelim. İyice karıştıralım kabartma tozunu ekleyelim 1/5 su bardağı unumuzu ekleyerek iyice karıştıralım.
  2. Daha sonra tart kalıbını margarin ile iyice yağlayalım. Yaptığımız kek harcını içine boşaltalım eşit bir şekilde. 200 derece turbo ayarında pişirelim.
  3. Kekimiz pişerken kremşantisini hazırlayalım 1su bardağı sütü 1 paket kremşanti ile iyice çırpalım. İyice katı olana kadar çırpalım. Çırptığımız kremşanti dolaba koyalım.
  4. Gelelim jelimize 1 su bardağı portakal suyumuzu tencereye alalım 3 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı nişastayı dökelim. İyice kıvam alana kadar ocakta karıştırarak pişirelim. Soğumaya bırakalım.
  5. Pişirdiğimiz kekin üstüne (Kek ılık olacak)1/5 çay bardağı sütü her yerine gelecek şekilde dökelim daha sonra hazırladığımız kremşantiyi tart kalıbının yuvarlak şekilli olan yerine yani orta kısmına dökelim dağıtalım.
  6. Soğuyan jelimizi üstüne dökelim eşit şekilde dağıtalım. Dilediğiniz gibi süsleye bilirsiniz ben portakal antep fıstığı tozu ve damla çikolata ile süsledim. Pastamız hazır. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ????‍????????.
Tart Kalıbında Mükemmel Bir Portakalı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt