Tart Kalıbında Portakallı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek gereçleri;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Tart Kalıbında Portakallı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için öncelikle derince kaba şeker ve yumurtayı alarak mikserin yüksek devranında köpük olana kadar çırpalım.
- Süt sıvı yağ ve başka gereçleri de ekleyerek güzelce çırpalım.
- Yağlanmış ve un serpmiş olduğumuz kalıba kek harcımızı ortada başlayarak dökelim.
- 170 derecede pişirelim.
- Sosu için ;bütün materyalleri bir tencereye alarak kaynayınca altını kapatalım, ılımaya bırakalım.
- Muhallebisi için vanilya ve margarin hariçin de bütün gereçleri tencereye alarak yoğunlaşıncaya kadar çırpalım.
- Süre sonunda vanilyayı ve margarini ek ederek altını kapatalım ve güzelce çırpalım.
- Kekin üstüne birinci muhallebiyi sonra da portakal sosunu dökelim ve süsleyelim..
Tart Kalıbında Portakallı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı