Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tart Kalıbında Pratik Tiramusu

Tart Kalıbında Pratik Tiramusu
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tart-kalibinda-pratik-tiramusu.jpg

Tart Kalıbında Pratik Tiramusu Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un
Keki ıslatmak için;
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket nescafe 3 ü bir ortada karamel aromalı
Muhallebisi için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 kaşık tepeleme un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı labne (100 gr)(muhallebi piştikten ve soğumaya yakın olduktan sonra konulacak
Üzeri için;
  • Kakao

Tart Kalıbında Pratik Tiramusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak kekimizi hazırlayalım.
  2. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak  beyazlaşana ve  köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Başka gereçleri sırasıyla ekleyelim.
  4. Süt, sıvı yağı ek ederek çırpalım.
  5. Daha sonra  elediğimiz kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  6. Materyallerimiz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış unlanmış tart  kalıbına harcımızı dökelim.
  7. Kekimizi evvelden ısıttığımız 180 derecede 30 dakika kadar pişirelim((pişirme mühleti fırından fırına fark edebilir).
  8. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  9. Muhallebi için labne hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alarak karıştıralım.
  10. Tencereyi ocağa alalım muhallebi kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirelim. Bu evrede daima karıştırıyoruz tabanına tutmaması için.
  11. Muhallebimiz kaynayınca altını kapatalım ılımaya bırakalım.
  12. Ilıyan muhallebiye labne peyniri ekleyip çırpalım.
  13. Soğuyan  kekimizi uygun bir servis tabağına alalım ve yarım bardağa süte ek ettiğimiz nescafe 3 ü bir ortada karamel aromalı karıştırıp kekimizi ıslatalım.
  14. Üzerine muhallebiyi dökelim, spatula ile güzelce düzeltelim.
  15. Muhallebimiz uygunca soğuduktan sonra kakao eleyerek süsleyelim.
  16. Tiramisu tart tanımımızı 1 gece buzdolabında bekletilirse daha hoş olacaktır lakin vaktiniz yoksa en az 4 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
 

Similar threads

Tart Kalıbında Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilin2 yemek kaşığı kakao2 çay bardağı un Keki ıslatmak için: Yarım su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı granül kahve Muhallebisi için: 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Tart Kalıbında Tiramisu Pasta Tanımı İçin Malzemeler Kek için; 2 adet yumurtaYarım su bardağı sütYarım su bardağı şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 pk kabartma tozu1 pk vanilya2 yemek kaşığı kakao2 çay bardağı un Islatmak için; 1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı nescafe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Tart Kalıbında Tam Ölçülü Nefis Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler Keki için; 1 çay bardağı şeker1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ2 çay bardağı un2 adet yumurta2 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Islamak için; 1 su bardağı sıcak süt1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Tart Kalıbında Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler 8 adet muz Kek için; 2 adet yumurta1 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt2 çay bardağı un2 yemek kaşığı kakao1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Krema için; 2 su bardağı süt1 paket pastacı kreması (1 yemek kaşığı krema...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Tremisu Tanımı İçin Gereçler 2 yumurta1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 kabartma tozu1 vanilin2 yemek kaşığı kakao2 çay bardağı un Keki Islatmak İçin Yarım su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı granül kahve Muhallebisi İçin 1 yumurta sarısı1 çay bardağı toz şeker2 kaşık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt