
Tart Kalıbında Revani Tanımı İçin Gereçler
Revani için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 buçuk yemek kaşığı dolusu nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 poşet kremşanti
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Tart Kalıbında Revani Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şerbet hazırlanır, şeker su ve limon küçük bir tencereye alınır.
- Kaynayıncaya kadar karıştırılır.
- Kaynayınca 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
- Akabinde çek için yumurta ile şeker köpürene kadar çırpılır.
- Yağ ve süt eklenir karıştırılır.
- En son unu irmiği kabartma tozunu vanilyayı ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırıp,.
- Çokça margarinle yağlayıp hafif un serpilen tart kalıbına dökülür.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir.
- Bu ortada muhallebi hazırlanır.
- Yağ ve vanilya hariç bütün materyaller tencereye alınır katılaşınca ya kadar pişirilir.
- Kaynayınca ocaktan alınır margarin ve vanilyayı koyup karıştırılır.
- Kremşanti gerisinde yazıldığı üzere hazırlanır.
- Muhallebi soğuyunca şanti ile muhallebi karıştırılır.
- Bu sırada kürdan testi ile denetim ettiğimiz kek fırından alınır servis edeceğimiz tabağa aksi çevrilir.
- Şerbet soğuk kek sıcak olacak formda şerbet dökülür.
- Kek soğuyunca muhallebisi üzerine koyulur.
- Bir saat kadar dinlendikten sonra dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Muhallebi hazırlamak istemezseniz yalnızca 1 poşet kremşanti ile de süslenebilir.