Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tart Kalıbında Revani

Tart Kalıbında Revani
0
25

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
tart-kalibinda-revani.jpg

Tart Kalıbında Revani Tarifi İçin Malzemeler


Keki İçin;
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 1/2 (yarım) portakal kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti

Tart Kalıbında Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şeker güzelce çırpılır (Beyazlaşana kadar) üzerine sıvı yağ yoğurt ve eklenir tekrar çırpılır. Un irmik kabartma tozu vanilya portakal kabuğu rendesi ve suyu ilave edilir ve karıştırılır.
  2. Önceden yağlanmış ve un serpilmiş tart kalıbına dökülür. Bir kaç kez tezgaha vurulur tepsi ve hava kabarcıkları çıkarılır. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  3. Şerbeti için; su, şeker tencereye alınır, kaynayınca limon suyu damlaları ilave edilir (Kaynadıktan 15 dakika sonra kapatın soğumaya bırakın)
  4. Pişen revaniye ilk sıcak çıkınca soğuk şerbet ilave edilir.
  5. Bu arada bir paket kremşanti çırpılır, ister sıkma torbası ve duy ile isterseniz üzerine koyarak istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz afiyet olsun .
Tart Kalıbında Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt