elektronikci
FD Üye

Tart Kalıbında Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Varsa mavi haşhaş tercihe bağlı
- 2 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- 3 damla limon
- 1 paket krem şanti
Tart Kalıbında Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
- Su ve şekeri kaynatalım üzerine 3 damla limon sıkıp 5 dakika daha kısık ateşte tutalım. Altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Revani için yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
- Süt, yağ, irmik, kabartma tozunu ve vanilya yı ekleyip tekrar çırpalım.
- Ben mavi haşhaş da ekledim çok yakışıyor.
- Ardından unumuzu da ekleyip yağladığımız tart kalıbına karışımı alalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25 dakika fansız ayarda pişirelim.
- Pişen revanimizi fırından alalım ve üzerine soğuk şerbetimizi ekleyelim.
- 1 saat sonra kalıptan çıkaralım ve üzerine 1 paket krem şantiyi çırpıp sürelim.

Tart Kalıbında Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı