teknolojiuzmani
FD Üye
Tart Kalıbında Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 100 gram labne
Tart Kalıbında Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyaz olana kadar güzelce çırpıyoruz. Akabinde sırasıyla sütü, yağı, vanilya, kabartma tozu en son unu ekliyoruz düzgünce çırpıyoruz evvelden yağladığımız tart kalıbına alıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 25 30 dakika pişiriyoruz akabinde muhallebisine hazırlıyoruz yumurtayı, sütü, şekeri, unu ekleyip yoğunlaşana kadar daima karıştırıyoruz.
- Yarım su bardağı suya bir tatlı kaşığı granül kahveyi hazırlıyoruz.
- Pişmiş olan keki fırından çıkarıyoruz biraz soğuduktan sonra servis tabağına karşıt çeviriyoruz.
- Kek biraz soğuduktan sonra hazırladığımız granül kahveyi her yerine bir kaşık yardımıyla döküyoruz.
- Hazırladığımız muhallebinin en son labnesini koyup, çırpıcıyla ile uygunca karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine koyuyoruz.
- Daha sonra bir elek yardımıyla kakaoyu her yerine eşit halde serpiştiriyoruz. 3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz afiyet olsun.