Tart Kek (Pasta Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krema
- Ganaj
- 80 gram sütlü yahut bitter çikolata
- Yarım paket krema
- İçerisine isteğe bağlı meyve konulabilir.
Tart Kek (Pasta Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta ve şeker güzelce çırpılır.
- Süt, vanilya ve yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
- Kakao un kabartma tozu vanilya eklenip karıştırılır.
- Yağlanmış kalıba kek harcı dökülüp 180 derecede alt üst fanlı 25 dk pişirilir.
- Muhallebi için;Krema hariç tüm materyaller karıştırıp ocağa alınır.
- Kaynayıp kıvam alan muhallebi soğumaya bırakılır.
- Soğuyan muhallebiye krema eklenip çırpılır.
- Ganaj için;Krema kaynama başlayınca ocaktan alınır içerisine çikolata eklenip karıştırılır.
- Soğuduğu vakit muhallebinin üzerine dökünüz.