Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 1 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- Vanilya
- Kabartma tozu
- İsteğe göre yarım limon suyu ve rendesi
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı süt (200 ml bardakla)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- Kremşanti
- Çeyrek kutu krema
Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için şekerle yumurtayı iyice çırptıktan sonra süt, sıvı yağ limon suyu ve rendesini ekleyip karıştıralım.
- Sonra elediğimiz unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip alt üst ayarlı 180 dereceli fırınımızda 25 dk bekletelim.
- Krema için un, şeker, nişasta, süt, yumurta sarısı, vanilyayı tencereye alıp kaynatalım, kaynayınca tereyağı ilave edelim sonra dolaba atalım.
- Dolapta 2 saat beklettikten sonra çeyrek kutu krema ve kremşantiyi üzerine döküp karıştıralım sonra istediğimiz gibi kullanalım.
- Süslemesi için krema torbamızla kremaları sıkalım aralara limon ve yenilebilir çiçek yerleştirelim