Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krem şanti
Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Daha sonra süt, sıvı yağ ,kakao, unu ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpalım .
- Kek harcımızı hazırladıktan sonra yağlayıp un serptiğimiz tart kalıbına kek hamurunu dökelim.
- 180 derece fırında pişirelim .
- Ayrı bir tencerede vanilya ve tereyağı hariç bütün gereçleri ekleyerek pişirelim.
- Muhallebi göz göz olduktan sonra ocaktan alarak vanilya ve tereyağını ekleyelim.
- Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyerek çırpalım.
- Pişen kekimiz soğuduktan sonra tart kalıbından cıkartarak muhallebiyi dökebilirsiniz.
- Daha sonra üzerini isteğinize nazaran süsleyebilirsiniz. Ben muz tercih ettim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????
.