elektronikci
FD Üye
Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
- 1 paket beyaz çikolata
- Antep fıstığı tozu
Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt ,un ,kakao ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz ve tart kalıbımıza döküyoruz.
- 150 derece ısıtılmış fırında fırının pişirme müddetine nazaran pişiriyoruz. Benim fırının 25 dk pişirdi.
- Üzeri için çikolata sosunu iki bardak suyla hazırladım ve fırından çıkan kekin üzerine döküp benmari yöntemi eritilmiş beyaz çikolatayı üzerinde daireler geçip kürdanla desen verdim.
- Son olarak fıstık tozuyla süsledim deneyeceklere afiyet olsun????.