Tart Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- Islatmak için(isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı granül kahve
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket sıvı krema ya da 100 gram labne
Tart Pasta Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek biraz daha çırpılır.
- Kakao, un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Hazır olan kek karışımı yağlanmış tart kalıbına ya da yağlanmış yuvarlak borcama dökülerek evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Pişen kek soğumaya bırakılır.
- Kek pişerken krema için vanilya ve krema harici tüm materyaller ocağa alınarak göz göz olana kadar pişirilir.
- Pişen krema ocaktan alınarak vanilya ve sıvı krema eklenerek çırpılır.
- Soğuyan kekin üzerine isteğe bağlı kahve ve süt gezdirilir. Kremayla istenilen formda süslenir.
- Kremayı kekin üzerine döküp spatula ile de düzeltebilirsiniz.
- Üzerine kakao serpiştirilerek servis edilir.