Tart Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket fındıklı çikolatalı puding
- 1,5 paket pötibör bisküvi
- 4 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 60 gram sütlü bitter çikolata
- 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş fındık
- 1 adet muz
Tart Pasta Tanımı Yapılışı
- 3, 5 su bardağı süt ile pudingi üzerinde yazan tarife uygun hazırlayalım orta ara karıştırarak soğutalım.
- 1/2 su bardağı süt ile kremşantiyi hazırlayıp dolaba koyalım.
- Soğuduktan sonra ikisini homojen hale gelene kadar karıştıralım.
- 1 su bardağından 1 parmak eksik karışımdan ayıralım.
- Kalan karışıma bisküvilerimizi kırıp ekleyelim ve streç ile kapladığımız tart kalıbına karışımı bastırarak yerleştirip uygun bir tabağa karşıt çevirelim. Kenarını çekilmiş fındık ile süsleyelim.
- Üzeri için ayırdığımız karışımı ocağa alıp içerisine sütlü bitter çikolatayı ekleyelim eridikten sonra üzerine dökelim.
- Süslemek için muz ve elinizdeki süsleme şekerlerini kullanabilirsiniz.