
Tart Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 1 buçuk yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 200 gr sıvı krema
- 200 gr bitter çikolata (Sevmeyenler için sütlü çikolata)
Tart Pasta Tanımı Yapılışı
- 2 adet yumurta ile 1 çay bardağı şekeri 7-8 dakika mikser ile çırpıyoruz.
- Üzerine sırayla yavaş yavaş başka gereçleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Akışkan bir kıvam elde ettikten sonra sıvı yağ ile yağladığımız tart kalıbına harcı döküyoruz.
- 170 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
- Üzeri için 1 paket krem şantiyle 1 su bardağı sütü çırpıyoruz.
- Soğuyan kekin üzerine krem şantimizi döküyoruz.
- Krem şantimizden biraz ayırıyoruz dekor için kullanıcaz.
- Daha sonra 200 gram sıvı kremayı ocakta kaynama derecesine gelene kadar ısıtıyoruz.
- Isınan kremanın içerisinde çikolatayı erittikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan ganajımızı da kekin üzerine döktükten sonra 1 saat dinlendiriyoruz.
- Süs için kalan krem şantiyi kullanabilirsiniz. İstediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun.