teknolojiuzmani
FD Üye
Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 silme tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
Tart Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle işe kekimizin yapımı ile başlayalım. Şeker ve yumurtaları beyaz köpük kıvamına gelene kadar güzelce çırpalım.
- Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştıralım.
- Daha sonra bütün kuru malzemeleri ekleyip kek harcımızı hazır hale getirelim ve yağladığımız tart kalıbımıza harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız şekilde pişirelim.
- Krema yapımına geçelim, bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri alıp sürekli karıştırarak pişirelim.
- Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım kapağını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Pişen kekimizi biraz soğuduktan sonra ortadan ikiye bölelim ve süt ile ıslatalım.
- Kekimizin orta kısmına kremamızı sıkalım daha sonra kekimizin diğer katını üzerine koyup tekrar süt ile ıslatalım.
- Kremamızdan 2-3 yemek kaşığı kadar ayıralım üzerine süslemeye kullanacağız.
- Çikolata sosu için bütün malzemelerimizi sos tavasına alıp pişiriyoruz.
- Daha sonra kekimizin ortasına güzelce yayıyoruz.
- Soğuduktan sonra ayırdığımız krema ile keki dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra yemeye hazır herkese afiyet olsun