Tart Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşık ılık su
- 1 yemek kaşık kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Çok akışkan olmayacak kadar un yaklaşık 2 su bardağı
- Süt
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşık şeker
- 1 yemek kaşık kakao
- 2 tepeleme yemek kaşık+1 tatlı kaşık un
- Yarım paket krem şanti
- Ocaktan alınca 1 tatlı kaşığı tereyağ +1 damla sıvı yağ
Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt sıvı yağ suyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Un, kabartma tozu, vanilya, kakaoyu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Tart kalıbımızı tereyağıyla yağlayıp ün serpiyoruz ve kek harcımızı boşaltıyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
- Kekimizi fırında pişerken kremamızı hazırlayalım.
- Bir tencerenin içinde tereyağ ve sıvı yağ hariç tüm materyalleri koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz
- Kaynayınca ocaktan alıp bir kaşık tereyağı ve bi damla sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz.
- Ilıyana kadar orta ara çırpıcıyla kabul tutmaması için çırpalım.
- Fırından çıkan ılıyan keki tabağa kalıpdan çıkartıp yarım bardak kadar sütle heryerini eşit ıslatıyoruz.
- Ilıyan kremamızı dökelim üzerinde istediğimiz üzere süsleyip dinlenmeye bırakalım mükemmel kremasıyla kolay pastamız hazır deneyeceklere afiyet olsun.