Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 ,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tane büyük muz
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tartımızı yapmak için yumurtamızı ve şekerimizi 5 dakika boyunca mikserle çırpalım.
- Daha sonra suyumuzu, sıvı yağımızı akabinde vanilya kabartma tozu ,kakao ve unumuzu ekleyip çırpalım.
- Tart kalıbımızı yağlayalım ve kek harcımızı içine döküp 180 derece evvelce ısıtılmış fırına verelim.
- Pişen kekimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra muhallebimizi yapmak için bir tencereye sütümüzü ,nişastamızı ,şekerimizi ve kakaomuzu koyup yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alım soğuyan kekimizi tart kalıbından çıkartalım.
- Tartımızı içine muzlarımızı yuvarlak keselim ve dizelim.
- Üzerine muhallebimizi dökelim ve en son kakao serpiştirip buzdolabına alıp dinlendirelim.Afiyet olsun.
Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı