Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
- Yarım paket kreme
- 100 gram bitter çikolata
Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker uygun kapta çırpılır. Öbür gereçler eklenir. Kek hamuru hazırlanır. 180 derece fırında 25 dakika denetimli olarak pişirilir.
- Kek pişerken bir yandan da süt un şeker tencereye alınarak karıştırılarak pişirilir. Pişen muhallebiye altını kapatınca vanilya eklenir. Soğumaya bırakılır.
- Soğuyan muhallebiye bir paket kremşanti eklenerek kıvam alana kadar çırpılır. Kek fırından çıkarılıp soğutulur. Soğuyan kekin üstüne kahve ve süt karışımı dökülür.
- Uygun sos kabında yarım paket krema ve 100 gram bitter çikolata pişirilir. Kekin üstüne muhallebi dökülür üstüne çikolata ganaj dökülür.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun .