
Tart Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Kek İçin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 paket sıvı kremşanti (400ml)
- 3 ya da 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- İsteğe bağlı çikolata modülleri / damla çikolatası
- Keki süslemek için meyveler (mesela böğürtlen, çilek, antep fıstığı, hindistan ceviz rendesi)
Tart Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tart kalıbını yağlıyoruz. Oda sıcaklığında olan yumurtaları şekerle krema 15 dakika kıvamına gelene kadar yeterlice çırpıyoruz. Yağ ve süt ek edip tekrar çırpıyoruz.
- Kuru materyalleri de ekledikten sonra kısa bir mühlet daha çırpıp, tart kalıbına döküyoruz. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.
- Ben yaklaşık 30 dakika pişirdim lakin siz dikkatli pişirin, sizin fırınız daha süratli da pişirebilir. Kürdan testini yapın.
- Pişen tart keki ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp, 1 çay bardağı süt ile her yerini kaşıkla döke döke ıslatıyoruz.
- Kreması için 2 paket sıvı kremşantiyi bir kaba doldurup içine pudra şekerini ilave edip krem haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Sonunda damla çikolatayı da ekleyip karıştırıyoruz. Kremayı eşit biçimde kekin üstüne yayıyoruz, üstünü de istediğimiz üzere süslüyoruz. Servis edene kadar buz dolabında saklıyoruz. Afiyet olsun.