Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tarte Tatin Tarifi Resimli

Tarte Tatin Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tarte Tatin Tarifi


Resimli Tarte Tatin Tarifi Resimli

Malzemeler

*225 g geleneksel tart hamuru
*1012 büyük kırmızı elma
*Limon suyu
*Yarım su bardağı (115 g) tereyağı; doğranmış olarak
*Yarım su bardağı (90 g) tozşeker
*Yarım tatlı kaşığı tarçın
*Servis için; çırpılmış krema



Tarte Tatın Tarifi

*Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, pasta hamurunu 28 cm çapında ve 5 mm kalınlığında bir yuvarlak açın Daha Sonra hamuru, hafifçe unlanmış bir yağlı kağıdın üzerine koyun ve soğuması için buzdolabında bekletin

*Elmaların kabuklarını soyup, enine olarak ortadan ikiye emin ve çekirdek yuvalarını çıkarın Kararmaması için, üstüne limon suyu dökün

* Fırını evvelden 230 derecede ısıtın 25 cmlik bir tart kalıbına tereyağı, şeker ve tarçını koyarak, orta ateşte pişirin Sürekli karıştırarak, tereyağı ayrıntılarıyla eriyene ve şeker de tamamen çözülene değin pişirmeye devam edin Karışım, hafif karamel rengine dönünceye dek 68 dakika daha pişirin Sonradan tencereyi ateşten alıp, yarım elmaları kalıbın kenarına dikey olarak dizin

*Elmalarla doymuş kalıbı tekrar ateşe koyup, orta ateşte kaynayana değin 2025 dakika pişirin Elmalar iyice yumuşayıp, renkleri değişince pişmiş demektir O süre kalıbı ateşten alıp, soğumaya bırakın
*Pasta hamurunu, elma batmış kalıbın üstüne kapatın Kenarlarını da elmaların altına sıkıştırarak, her tarafı adamakıllı hamurla kaplayın

*Hamur en ince ayrıntısına kadar kızarana ve üzeri adamakıllı kabarana dek, 2025 dakika fırında pişirin Sonra 1015 dakika soğumaya bırakın

*Servis yaparken, keskin bir bıçağı kenarların etrafından sokarak, kalıpla pastayı birbirinden ayırın Bir servis tabağını pastanın üzerine kapatıp, sıkıca tutun ve ters çevirin Tart, tabağa dürüst kayarak çıkacaktır Yapışan elmaları da bir spatula ile ayırıp, dikkatlice tabağa yerleştirin Yük, ılık krema ile servis yapın *
 

Similar threads

Tarte Tatin Tarifi Resimli Tarte Tatin Tarifi Resimli Malzemeler *225 g geleneksel tart hamuru *1012 buyuk kırmızı elma *Limon suyu *Yarım su bardağı (115 g) tereyağı; doğranmış olarak *Yarım su bardağı (90 g) tozşeker *Yarım tatlı kaşığı tarcın *Servis icin; cırpılmış krema...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Elmalı Tatlı (Tarte Tatin) Tarifi İçin Malzemeler *125 gr yumuşak tereyağı *1 çay bardağı toz şeker *3 çay bardağı un *1 paket vanilya *1 çay kaşığı kabartma tozu(silme) *2 yemek kaşığı soğuk su Altı için; *67 adet elma *Toz tarçın Karamel sos; *50 gr tereyağı *1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
MALZEMELER 6 adet milföy hamuru 2 yemek kaşığı un 3 adet orta boy yeşil elma 3 adet orta boy kırmızı elma 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı toz şeker 12 su bardağı su NASIL YAPILIR? Yeşil ve kırmızı elmaları dört eşit parçaya bölüp, kabuklarını soyduktan sonra çekirdekli kısımlarını alın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Malzemeler Tart hamuru için: 125 gram soğuk tereyağı Bir buçuk su bardağı un 1 çay kaşığı vanilya Bir tutam tuz 4 çorba kaşığı soğuk su Üzeri için: 4 adet elma 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı limon suyu 3 çorba kaşığı tereyağı Çikolata sos için: 1 paket (80...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Malzemeler Tart hamuru için: 125 gram soğuk tereyağı Bir buçuk su bardağı un 1 çay kaşığı vanilya Bir tutam tuz 4 çorba kaşığı soğuk su Üzeri için: 4 adet elma 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı limon suyu 3 çorba kaşığı tereyağı Çikolata sos için: 1 paket (80...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt