iltasyazilim
FD Üye
Tarte Tatin Tarifi
Resimli Tarte Tatin Tarifi Resimli
Malzemeler
*225 g geleneksel tart hamuru
*1012 büyük kırmızı elma
*Limon suyu
*Yarım su bardağı (115 g) tereyağı; doğranmış olarak
*Yarım su bardağı (90 g) tozşeker
*Yarım tatlı kaşığı tarçın
*Servis için; çırpılmış krema
Tarte Tatın Tarifi
*Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, pasta hamurunu 28 cm çapında ve 5 mm kalınlığında bir yuvarlak açın Daha Sonra hamuru, hafifçe unlanmış bir yağlı kağıdın üzerine koyun ve soğuması için buzdolabında bekletin
*Elmaların kabuklarını soyup, enine olarak ortadan ikiye emin ve çekirdek yuvalarını çıkarın Kararmaması için, üstüne limon suyu dökün
* Fırını evvelden 230 derecede ısıtın 25 cmlik bir tart kalıbına tereyağı, şeker ve tarçını koyarak, orta ateşte pişirin Sürekli karıştırarak, tereyağı ayrıntılarıyla eriyene ve şeker de tamamen çözülene değin pişirmeye devam edin Karışım, hafif karamel rengine dönünceye dek 68 dakika daha pişirin Sonradan tencereyi ateşten alıp, yarım elmaları kalıbın kenarına dikey olarak dizin
*Elmalarla doymuş kalıbı tekrar ateşe koyup, orta ateşte kaynayana değin 2025 dakika pişirin Elmalar iyice yumuşayıp, renkleri değişince pişmiş demektir O süre kalıbı ateşten alıp, soğumaya bırakın
*Pasta hamurunu, elma batmış kalıbın üstüne kapatın Kenarlarını da elmaların altına sıkıştırarak, her tarafı adamakıllı hamurla kaplayın
*Hamur en ince ayrıntısına kadar kızarana ve üzeri adamakıllı kabarana dek, 2025 dakika fırında pişirin Sonra 1015 dakika soğumaya bırakın
*Servis yaparken, keskin bir bıçağı kenarların etrafından sokarak, kalıpla pastayı birbirinden ayırın Bir servis tabağını pastanın üzerine kapatıp, sıkıca tutun ve ters çevirin Tart, tabağa dürüst kayarak çıkacaktır Yapışan elmaları da bir spatula ile ayırıp, dikkatlice tabağa yerleştirin Yük, ılık krema ile servis yapın *
Resimli Tarte Tatin Tarifi Resimli
Malzemeler
*225 g geleneksel tart hamuru
*1012 büyük kırmızı elma
*Limon suyu
*Yarım su bardağı (115 g) tereyağı; doğranmış olarak
*Yarım su bardağı (90 g) tozşeker
*Yarım tatlı kaşığı tarçın
*Servis için; çırpılmış krema
Tarte Tatın Tarifi
*Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, pasta hamurunu 28 cm çapında ve 5 mm kalınlığında bir yuvarlak açın Daha Sonra hamuru, hafifçe unlanmış bir yağlı kağıdın üzerine koyun ve soğuması için buzdolabında bekletin
*Elmaların kabuklarını soyup, enine olarak ortadan ikiye emin ve çekirdek yuvalarını çıkarın Kararmaması için, üstüne limon suyu dökün
* Fırını evvelden 230 derecede ısıtın 25 cmlik bir tart kalıbına tereyağı, şeker ve tarçını koyarak, orta ateşte pişirin Sürekli karıştırarak, tereyağı ayrıntılarıyla eriyene ve şeker de tamamen çözülene değin pişirmeye devam edin Karışım, hafif karamel rengine dönünceye dek 68 dakika daha pişirin Sonradan tencereyi ateşten alıp, yarım elmaları kalıbın kenarına dikey olarak dizin
*Elmalarla doymuş kalıbı tekrar ateşe koyup, orta ateşte kaynayana değin 2025 dakika pişirin Elmalar iyice yumuşayıp, renkleri değişince pişmiş demektir O süre kalıbı ateşten alıp, soğumaya bırakın
*Pasta hamurunu, elma batmış kalıbın üstüne kapatın Kenarlarını da elmaların altına sıkıştırarak, her tarafı adamakıllı hamurla kaplayın
*Hamur en ince ayrıntısına kadar kızarana ve üzeri adamakıllı kabarana dek, 2025 dakika fırında pişirin Sonra 1015 dakika soğumaya bırakın
*Servis yaparken, keskin bir bıçağı kenarların etrafından sokarak, kalıpla pastayı birbirinden ayırın Bir servis tabağını pastanın üzerine kapatıp, sıkıca tutun ve ters çevirin Tart, tabağa dürüst kayarak çıkacaktır Yapışan elmaları da bir spatula ile ayırıp, dikkatlice tabağa yerleştirin Yük, ılık krema ile servis yapın *