
Tartolet (Az Gereçli Tam Tutan Tarif) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 60 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- yarım çay bardağı pudra şekeri yahut 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı sıvı krema (kremanın kıvamına nazaran arttırılabilir)
Tartolet (Az Gereçli Tam Tutan Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kremadan başlayalım. Krema için; sütü uygun bir tencereye alıp, ısıtalım katiyetle kaynatmayalım.
- Akabinde farklı bir kapta yumurta sarısı, şekerle açık renk alana denk çırpalım.
- Nişasta ve sütü de ekleyip, çırpmaya devam edelim. Karışımı sütü ısıttığımız sos tenceresine alıp, katı bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Krema katılaşınca ocaktan alıp, vanilya ekleyerek karıştıralım ve ılıyınca streç sinema ile sarıp, dolaba kaldıralım.
- Dolapta dinlenen kremanın içine kıvam alana kadar sıvı krema ekleyip çırpalım. Çok akışkan olmayacak biçimde bir kıvamı olmalı o denli olunca krema torbasına dolduralım.
- Artık sıra hamurda hamur için tüm materyalleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuralım. Streç sinema ile kapatıp dolapta bir 10 dakika kadar dinlendirelim.
- Akabinde tartolet kalıbımızı çok az yağlayıp hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp koyalım (Bu tanımdan 15 modül hamur elde ediliyor)
- Tavamızı ocağın üstüne alıp artlı önlü çevirerek pişirelim.
- Pişen tartoletlerimizi tezgahın üstüne alıp krema ile içlerini dolduralım. İstediğiniz meyve ve çikolatalarla süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun. ????