Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 175 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı) (@kaptanlarun)
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 ,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Meyve
- Eritilmiş çikolata
Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tartolet hamuru için un hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edin, ununu fazla kaçırmamaya dikkat edin.
- Tartolet kalıbını ya da muffin kalıbını yağlayın.
- Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalıba koyun ve elinizle her yerine yayarak çanak şeklini verin.
- Kabarmamalı için çatalla tabanına delikler açın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi hafif dönene kadar pişirelim, benim fırında yaklaşık 16-17 dakikada pişti.
- Fırından çıkarıp iyice soğuyunca kalıptan çıkarın.
- Kreması için; vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve devamlı karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca vanilya ve tereyağı ekleyip mikserle güzelce çırpın.
- Iyice soğuyunca krema sıkma torbasına koyun.
- Tartoletlerin üzerine dilediğiniz şekilde sıkıp, dilediğiniz meyvelerle süsleyin.Afiyet olsun ????Not: tartoletler pişip soğuduktan sonra ağzı kilitli buzdolabı poşetine koyup derindondurucuda saklayabilirsiniz.