
Tartolet Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- 3 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
- 7 kaşık şeker
- 2,5 su bardağı süt
- 3 kaşık un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı (pişince)
- Mevsim meyveleri
- Jöle
Tartolet Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığındaki margarinimizi düzgünce ezelim. Yumurta mızı ve pudra şekerimizi ekleyelim sonrasında kalan gereçleri de ekleyerek yoğuralım.
- Unumuzu denetimli, kulak göğsü kıvamında olacak biçimde ekleyelim ve biraz dinlendirelim. Hamurumuzu 4 e bölelim ve merdane yardımıyla 3 mm incelikte açalım.
- Kesme aparatı yada su bardağı yardımıyla daireler oluşturalım. Tart pişirme kabını margarin le hafif yağlayıp, hamurumuzu koyalım ve çatal ile delikler oluşturalım.
- 170 derece fırında 15 dakika (fırına nazaran değişiklik gösterir. ) pişirelim. Bu sırada kremamızı pişirelim. Artık en zevkli kısmına geldik????????????
- Soğuyan tart kurabiyelerine kaşık yardımıyla kremamızı ekleyelim istediğimiz mevsim meyveleri ile süsleyelim. Jölemizi biraz su yardımıyla incelterek meyvelerimizin üstü kararmasın diye sürelim. Afiyet olsunnn????
????