Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 125 gram pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 yumurta sarısı
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurunuzu yoğuralım.Tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım.
- Sonra hamuru yarım cm kalınlığında açıp, istediğimiz büyüklükte daireler kesip kalıbımıza yerleştiriyoruz.
- 180 derece önceden ısınmış fırında 20 dk kadar pişiriyoruz.
- Diğer yandan kreması için tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alıyoruz ve pişiriyoruz.
- Krema ve tartoletler soğuduktan sonra içlerini doldurup üzerini meyvelerle süslüyoruz.