Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un ( kontrolü ekleyelim)
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta ( ben buğday nişastası kullandım)
- 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kremasını hazırlıyalım iyice soğuması için????.Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alalım. Ocağa alıp koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.
- Vanilini ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın üzeri kabuklanmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın ????.
- Hamurunu hazırlıyalım.Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım güzelce karıştırıp azar azar unu ekleyelim yoğuralım.
- Yağlı bir hamur olduğu için kalıbı yağlamaya gerek yok. 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirin. Bu dakika benim fırınım için geçerli başka fırınlar için kenarları kızarınca fırından alın.
- Kıyır bir hamur olduğu için fırından çıkarır çıkarmaz kalıptan çıkarmayın yoksa dağılır oda sıcaklığına geldiğinde kalıbı dikkatlice bir tepsiye ters çevirerek çıkarabilirsiniz.
- Sonrasında kremayı sıkma torbasına alıp içlerini dolduralım.
- Üzerine istediğimiz meyvelerle sunum yapabilirsiniz ???????????? deniyenlere şimdiden afiyet ????.