Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tartolet

Tartolet
0
21

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
tartolet.jpg

Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

• 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un ( kontrolü ekleyelim)
Kreması için malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( ben buğday nişastası kullandım)
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak kremasını hazırlıyalım iyice soğuması için????.Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alalım. Ocağa alıp koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.
  2. Vanilini ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın üzeri kabuklanmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın ????.
  3. Hamurunu hazırlıyalım.Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım güzelce karıştırıp azar azar unu ekleyelim yoğuralım.
  4. Yağlı bir hamur olduğu için kalıbı yağlamaya gerek yok. 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirin. Bu dakika benim fırınım için geçerli başka fırınlar için kenarları kızarınca fırından alın.
  5. Kıyır bir hamur olduğu için fırından çıkarır çıkarmaz kalıptan çıkarmayın yoksa dağılır oda sıcaklığına geldiğinde kalıbı dikkatlice bir tepsiye ters çevirerek çıkarabilirsiniz.
  6. Sonrasında kremayı sıkma torbasına alıp içlerini dolduralım.
  7. Üzerine istediğimiz meyvelerle sunum yapabilirsiniz ????????‍???? deniyenlere şimdiden afiyet ????.
Tartolet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt