Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tartolet

Tartolet

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
tartolet-1.jpg

Tartolet Tanımı İçin Materyaller


Hamur
  • 150 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un +1 yemek kaşığı
  • 1 adet vanilya
  • Yarım bardak şeker
  • 1 tutam tuz
Kreması
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilya
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 2 kaşık kremşanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine
  • Muz
  • Çilek
  • Çikolata
  • Çikolata sosu

Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel kremamızı hazırlıyoruz.Süt un, nişasta, vanilya ,tereyağı ,şeker tenceremize alıp kaynayana kadar pişirelim.
  2. Kabuklanmaması için orta sıra karıştırarak birinci sıcaklığı gittikten sonra üzerini streç ile kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  3. Hamurumuza başlıyoruz.
  4. Margarini ve yumurtayı kabımızı alıyoruz.
  5. İçine sırasıyla bütün gereçlerimizi alıp unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  6. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
  7. Sonra ceviz büyüklüğünden biraz küçük kesimler koparıp kalıbımıza koyalım.
  8. Tuzluğumuzu streçleyip üstüne basarak kenarlarına kadar yaydırdım.
  9. Sonra ortasına 4 kez çatalla deldim.
  10. Isıttığınız fırında 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
  11. Dolaptan kremamızı çıkaralım.
  12. 2 kaşık krem şantimizi ekleyip güzelce mikserle çırpalım.
  13. Pişen tartoletlerimizin üzerine kremayı sıkalım.
  14. Üzerini süslemek için muz ve çileklerimizi dilimleyelim.
  15. Kremamızın üzerine muz çikolata ve çilekleri istediğimiz biçimde dizelim.
  16. En üstüne de çikolata sosuyla gezdirip servis tabağına alalım.Şimdiden afiyet olsun ????????????.
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Muzlu Çikolatalı Tartolet Tarifi İçin Malzemeler 150 gram margarin1 adet yumurta1 tane vanilya2 su bardağı + 1 yemek kaşığı unYarım su bardağından biraz fazla şeker1 tutam tuz Kreması için; 500 ml sütYarım su bardağından biraz fazla şekerYarım su bardağından biraz fazla mısır nişastası50 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Meyveli Tartolet Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 150 gram tereyağı yahut margarin1 adet yumurtaYarım su bardağından biraz fazla toz şeker1 paket vanilya1 tutam2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un Kreması için 500 ml sütYarım su bardağından biraz fazla mısır nişastasıYarım su bardağı toz şeker1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Şeftali Soslu Tartolet Tanımı İçin Materyaller 125 gram tereyağı1 çay bardağı pudra şekeri1 yumurta1 paket vanilya1 çay kaşığı kabartma tozu2 yahut 2, 5 su bardağı un Sos materyalleri; 4 tane büyük şeftali1 su bardağı olacakYarım su bardağı su3 yemek kaşık şeker1 yemek kaşığı nişasta Krem şanti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Meyveli Tartolet Tarifi İçin Malzemeler 200 gram margarin ya da tereyağı(yumuşamış)1 adet yumurta1 tatlı kaşığı sirke1,5 yemek kaşığı nişastaYarım su bardağı toz şeker1 çay kaşığı kabartma tozu2,5 – 3 su bardağı un Kreması için; 3 su bardağı süt5 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı tepeleme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Pastane Tarzı Tartolet (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için ; 50 gram tereyağ ( yumuşak olmasın) tuzsuz kullandım3 yemek kaşığı pudra şekeri2 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı soğuk su1, 5 su bardağından bir tık fazla un (200 ml lik bardak kullandım )1 paket vanilya Kreması için ; 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt