teknolojiuzmani
FD Üye
Tartolet Tanımı İçin Materyaller
Hamur
- 150 gram margarin yahut tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un +1 yemek kaşığı
- 1 adet vanilya
- Yarım bardak şeker
- 1 tutam tuz
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet vanilya
- 1 kahve fincanı şeker
- 2 kaşık kremşanti
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Muz
- Çilek
- Çikolata
- Çikolata sosu
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kremamızı hazırlıyoruz.Süt un, nişasta, vanilya ,tereyağı ,şeker tenceremize alıp kaynayana kadar pişirelim.
- Kabuklanmaması için orta sıra karıştırarak birinci sıcaklığı gittikten sonra üzerini streç ile kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Hamurumuza başlıyoruz.
- Margarini ve yumurtayı kabımızı alıyoruz.
- İçine sırasıyla bütün gereçlerimizi alıp unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Yoğurduğunuz hamuru yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Sonra ceviz büyüklüğünden biraz küçük kesimler koparıp kalıbımıza koyalım.
- Tuzluğumuzu streçleyip üstüne basarak kenarlarına kadar yaydırdım.
- Sonra ortasına 4 kez çatalla deldim.
- Isıttığınız fırında 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
- Dolaptan kremamızı çıkaralım.
- 2 kaşık krem şantimizi ekleyip güzelce mikserle çırpalım.
- Pişen tartoletlerimizin üzerine kremayı sıkalım.
- Üzerini süslemek için muz ve çileklerimizi dilimleyelim.
- Kremamızın üzerine muz çikolata ve çilekleri istediğimiz biçimde dizelim.
- En üstüne de çikolata sosuyla gezdirip servis tabağına alalım.Şimdiden afiyet olsun ????????????.