teknolojiuzmani
FD Üye
Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için malzemeler;
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 adet vanilya
- 3 su bardağı un (Kontrollü koyun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olucak )
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Meyve
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için un hariç malzemeleri karıştıralım. Unu kontrollü koyarak yoğuralım ele yapışmayan bir hamur olacak, unu fazla kaçırmayın.
- Tartolet yapacağımız kalıbı tereyağı ile güzelce yağlayıp cevizden biraz büyük hamur topları yapıp elimizle kalıba yayalım çanak şeklince olacak.
- 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim 15-20 dakika içinde pişiyor dikkatli pişirelim.
- Bu arada krema yapımına geçelim vanilya ve tereyağı hariç malzemeleri tencereye alalım el çırpıcısı ile güzelce çırpıp ocağın altını açalım devamlı karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olmaya başlayınca 1 dakika içinde altını kapatıp içerisine vanilya ve tereyağını ilave edip mikser ile 1-2 dakika çırpalım.
- Başka bir kaseye alıp ara ara karıştıralım kabuk tutmaması için, soğumuş olan kremayı krema poşetine alalım.
- Pişmiş olan ve iyice soğumuş tartolet hamurunu kalıptan çıkartıp kremayı güzelce sıkalım.
- Üzerini istediğiniz meyve ile süsleyip benmari usulü eritilmiş çikolata sıkalım misler gibi tartelotlarımız hazır ????