Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
- 12 li mufin kalıbı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin yada tereyağ (125 gr oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilin
- 1 paket yarısı kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un (Ele yapışmayan yuvarlak olabilen)
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı dolusu labne
- İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben muz kullandım
Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebiden başlayalım çabuk soğusun diye.
- Vanilya hariç bütün malzemeler ocağa alınır. Koyulaşana kadar karıştırılır. Çok koyulaşmasın dikkat edin.
- Koyulaşan muhallebinin altı kapatılıp, ilk sıcağı geçtikten sonra vanilya ve labne eklenir. İyice karıştırılır. Ara ara karıştırılır kabuk tutmasın diye.
- Hamur için; un, kabartma tozu, vanilin hariç bütün malzemeler kaba alınıp karıştırılır. En son un kabartma tozu vanilya kontrollü un eklenir.
- Yuvarlaklar yapılıp kalıbın boşluklarına bırakılır. Bir bardak yardımıyla yayılarak kabın şeklini alması sağlanır. Kalıbı yağlamanıza gerek yok.
- Şekil verilen tartoletlerin ortası bir çatalla bir defa delinir.
- 180 derecelik fırında 10 dakika beklenir (Kızarana kadar)
- Kızarınca fırından alınıp iyice soğuması beklenir daha sonra bir fırın tepsisine ters çevrilir. Zorlarsanız kırılırlar mutlaka soğumasını bekleyin.
- Kalıpların içine sıkma torbası olursa daha iyi olur muhallebiyi sıkalım istediğimiz gibi süsleyelim. Afiyetle
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.