Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tartolet

Tartolet

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
tartolet.jpg

Tartolet Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 75 gr şeker
  • 1 adet yumurta
  • 150 gram tereyağı
  • 2 su bardağı + yarım su bardağı un
Kreması için;
  • 500 gram süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kremşanti
Süslemek için;
  • Pul çikolata (Benmari adabı eritilecek)
  • Toz antep fıstığı

Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını şekeri ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
  2. Bu sırada kremamız için süt, nişasta, şeker yumurta sarısını tenceremize alalım ve orta ateşte pişirelim. Kıvamı yoğunlaşana kadar karıştıralım.
  3. Daha sonra altını kapatalım ve içerisine krem şantiyi, tereyağını ekleyelim karıştıralım. Öteki bir kaba alalım ve soğumaya bırakalım (Üzerine streç saralım ki kabuk tutmasın)
  4. Dinlenen hamuru yağlı kağıt ortasında açalım ve bir kase yardımıyla keselim. Tartolet kalıplarına yerleştirelim ve tabanlarına çatalla delikler açalım.
  5. Daha sonra da evvelden ısıttığımız 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
  6. Soğuduktan sonra kremayla buluşturalım. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun????????.
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt