elektronikci
FD Üye
Taş Ekmeği (Afki) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 3,5 bardağı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- Aralara isterseniz ceviz serpebilirsiniz.
- 2,5 bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 150 gram tereyağ üzeri için
Taş Ekmeği (Afki) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, kabartma tozu ve tuz güzelce köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Yumurta ve un eklenerek pürüzsüz olana kadar bir daha yeterlice çırpılır.
- Krep yapar üzere tava çok az yaplanır ve tek tek pişirilip borcama dizilir.
- Bütün ekmeklerimiz bittikten sonra dilimlenir ve şerbeti dökülür.
- Son olarak kızdırılmış tereyağ dökülür. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. ????