![tas-ekmegi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/05/tas-ekmegi.jpg)
Taş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Ceviz
Taş Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü, kabartma tozunu ve tuzu iyice köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- En son ununu da ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar mikserle çırpın.
- Yarım saat buz dolabında dinlendirin. (olmasa da olur. ).
- Krep yapar gibi harcı yapın. Yanmaz tavada birer kepçe dökerek arkalı önlü pişirin.
- Araların ceviz serpin.
- Şerbeti için de su, şeker,limon suyu ve kabuğunu bir tencerede pişirin.
- Kaynadıktan sonra altını kısarak 25 dk daha pişirin.
- Krepler bitince direk üzerine dökebilirsiniz.
Taş Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı