Taş Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 çorba kasesi çekilmiş ceviz
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 150 gram tereyağı
- İsteğe nazaran süslenilebilir
Taş Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şekeri ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kaynatalım.
- Tereyağını bir tavada eritip kaynayan şerbetle karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Bütün gereçleri karıştırma kabına alıp güzelce çırpalım, krep hamurundan biraz sıvı bir karışım olacak.
- Isıtılmış krep tavasında ince ince döküp pişirelim.
- Pişen ekmeklerimizi servis kabına tek tek alalım. Bir taş ekmeği, şerbet, ceviz sırasıyla dökelim kesip servis edebiliriz, afiyet olsun.