Taş Fırın Lahmacun İçi Hazırlama Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg kıyma
- 200 gr kuyruk yağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 kg domates
- 1 kg soğan
- 5 adet köy biberi (İsteğe nazaran onun yerine 2 adet kapya biber kullanılabilir)
- 1 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı beş türlü
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz (Damak zevkine nazaran azaltabilir yahut arttırabilirsiniz)
Taş Fırın Lahmacun İçi Hazırlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları robottan geçirip tuzla güzelce ovarak yıkadıktan sonra suyunu sıkıyoruz.
- Biberleri robottan geçiriyoruz.
- Domatesleri rendeleyip fazla suyunu süzüyoruz.
- Maydanozları ince ince kıyıp geniş bir kapta bütün materyalleri düzgünce yoğuruyoruz.
- Mahalle fırınına yolluyoruzzz ????????.