Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Taş Fırın Pizza 5 Dakikada Pişiyor (Videolu)

Taş Fırın Pizza 5 Dakikada Pişiyor (Videolu)
0
229

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
tas-firin-pizza-5-dakikada-pisiyor.jpg

Taş Fırın Pizza 5 Dakikada Pişiyor Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 550-600 gram un
  • 350-400 ml. ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya (Veya 1/2 (yarım) paket yaş maya )
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates sos için;
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı k. fesleğen (Eğer yoksa kekik de olur )
  • Karışık pizza için (2 adet )
  • 8-10 dilim sucuk (4 de böldüm )
  • 2 dilim füme tavuk salam
  • 1 adet sivri biber
  • 2-3 yemek kaşığı konserve mısır
  • Rende mozarella veya kaşar peyniri
  • Ton balıklı pizza için (2 adet)
  • 1 kutu konserve ton balığı
  • 1 adet kuru soğan
  • Rende mozarella veya kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Taş Fırın Pizza 5 Dakikada Pişiyor Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce hamurdan başlayalım. Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kasesine ilave edelim ( suyu kontrollü ekleyelim ). Güzelce yoğuralım (En az 5 dakika)
  2. Hamuru en az 1 saat dinlenmeye alalım. Dinlenen hamuru toparlayalım ve 4 adet bezeye bölüp tekrar üzerini örterek 1 saat dinlendirelim.
  3. Domates püresi içinde tüm malzemeleri bir kasede karıştıralım (Domates püresi, zeytinyağ, tuz, fesleğen )
  4. Dilim dilim kestiğimiz sucukları dörde bölelim. Füme tavuk salamı da küp küp keselim. Biberi de küçük küçük keselim. Konserve mısırı da sudan geçirelim ve kaseye koyalım.
  5. Ton balığı güzelce süzdürelim ve kasede elimizle ezelim. Soğanı yarım ay şeklinde keselim. Rende mozarellayı da bir kaseye koyalım.
  6. Bezelerimiz yeterince dinlenince elimizle biraz unlayıp açmaya başlayalım. İlk olarak domates sosunu, ardından da diğer malzemeleri ekleyelim ????
Püf noktası: Geç pişen malzemeyi en son ilave edin peynirden önce, mesela biber veya soğan ! ben taş fırın makinesi kullandım. 5 dakika içinde pişiriyor. Eğer fırında yapacaksanız fırınınızı en yüksek ayara getirmeniz gerekiyor, 250-300 derece. Bu tarifi mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız???????? Eğer videomu izlemek isterseniz link bırakıyorum sizlere.

Taş Fırın Pizza 5 Dakikada Pişiyor Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,478Konular
981,297Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt