Taş Fırında Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 10 bardak ılık su (200 ml)
- İki paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (koyu bir hamur elde ediyorum)
- 2 kilo kuzu kıyma
- 4 büyük soğan
- 8 renkli biber
- 5 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 2 büyük kaşık biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- 4 kaşık domates suyu
- 2 kaşık tereyağı
Taş Fırında Lahmacun Tanımı Yapılışı
Hamurunu ben fazla yaptığım için fazla ölçü veriyorum, siz onun yarısını yapabilir yada daha fazlasını yapabilirsiniz ölçüleri azaltarak yada çoğaltarak.
- Hamuru için, yoğurma kabıma suyu koyuyorum.
- İçine mayasını, tuzunu şekerini koyduktan sonra bir dakika karıştırıyorum.
- Akabinde unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyorum, koyu bir hamur elde ediyorum ve beklemeye bırakıyorum bir saat. O ortada içini hazırlıyorum.
- İç materyal için kıymayı büyük bir kaba koyuyorum.
- Doğradığım soğanları,biberleri,baharatlarını, salçasını, yağını tüm malzemeyi ekleyerek beş dakika hepsini elimle yoğuruyorum.
- Hamurum mayalandıktan sonra küçük modüllere ayırıyorum ve merdane yardımıyla açıyorum.
- Hazırladığım iç malzemeyi açtığım hamurun üstüne sürüyorum.
Kürek yardımıyla taş fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun Olağanüstü bir lezzet oluyor.