Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Taş Fırında Lahmacun

Taş Fırında Lahmacun
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tas-firinda-lahmacun-9.jpg

Taş Fırında Lahmacun Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 10 bardak ılık su (200 ml)
  • İki paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (koyu bir hamur elde ediyorum)
İç materyali için;
  • 2 kilo kuzu kıyma
  • 4 büyük soğan
  • 8 renkli biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 2 büyük kaşık biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 4 kaşık domates suyu
  • 2 kaşık tereyağı

Taş Fırında Lahmacun Tanımı Yapılışı


Hamurunu ben fazla yaptığım için fazla ölçü veriyorum, siz onun yarısını yapabilir yada daha fazlasını yapabilirsiniz ölçüleri azaltarak yada çoğaltarak.
  1. Hamuru için, yoğurma kabıma suyu koyuyorum.
  2. İçine mayasını, tuzunu şekerini koyduktan sonra bir dakika karıştırıyorum.
  3. Akabinde unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyorum, koyu bir hamur elde ediyorum ve beklemeye bırakıyorum bir saat. O ortada içini hazırlıyorum.
  4. İç materyal için kıymayı büyük bir kaba koyuyorum.
  5. Doğradığım soğanları,biberleri,baharatlarını, salçasını, yağını tüm malzemeyi ekleyerek beş dakika hepsini elimle yoğuruyorum.
  6. Hamurum mayalandıktan sonra küçük modüllere ayırıyorum ve merdane yardımıyla açıyorum.
  7. Hazırladığım iç malzemeyi açtığım hamurun üstüne sürüyorum.
    Kürek yardımıyla taş fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun Olağanüstü bir lezzet oluyor.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt