![tas-gibi-ev-yapimi-kaymakli-yogurt.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/30/tas-gibi-ev-yapimi-kaymakli-yogurt.jpg)
Taş Gibi Ev Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler
- 5 litre yağlı süt
- 2 yemek kaşığı ev yapımı mayalık yoğurt
Taş Gibi Ev Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümüzü derin bir tencereye alalım ve ocağa alıp, kaynamaya bırakalım.
- Üzeri kaymak oldukça tahta kaşık yardımı ile tencerenin kenarına alalım.
- Yaklaşık 30 dakika pişirelim kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve elimizi hafif yakacak kadar soğumaya bırakalım.
- Serçe parmağımızı süte batıralım ve 5 saniye bekletelim, hafiften parmağımız yanıyorsa süt yoğurt olmaya hazır demektir.
- Mayamızı küçük bir kaseye alalım sütten 2 kaşık alıp mayamızla karıştıralım ve süte yavaşça döküp, sütü hafifçe bir tur karıştıralım ve kapağını örtelim.
- Tencerenin altına sofra bezi serelim tenceremizi yerleştirelim ve üstünüde sofra bezi ile kapatıp, 8 saat bekletelim ve dolaba alalım soğuduktan sonra tüketelim afiyet olsun ????