Taş Üzere Mesken Yoğurdu Tanımı İçin Gereçler
- 3 kg çiğ süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt ( mayalamak için )
Taş Üzere Mesken Yoğurdu Tanımı Yapılışı
- Öncelikle sütümüzü kaynamaya köpürmeye başladıktan sonra bi 20 dk kadar kaynamaya devam ettiriyoruz. Ve ocağın altını kapatıyoruz.
- Yaklaşık 1 saat sonra parmağımızı süte 7-8 saniye dayanacak halde ise mayalamaya hazır hale gelmiş demektir sütümüz. .
- Daha sonra kg başı 1 yemek kaşığı olacak biçimde ayarladığımız yoğurdumuzu mayalamak için bi kaseye alıyoruz. Ve biraz ılık sütümüzden edip sıcaklığını dengeliyoruz.
- Sonrasında mayamızı sütümüze döküp birebir istikamete hakikat karıştırıp mayanın içinde dağılmasını sağlıyoruz.
- Mayalama süreci tamamdır .
- Bundan sonrası çok kıymetli zira üzerine katiyen kapakla kapatmamak gerekiyor sulanmaması için.
- Bir pak sofra bezi ile yoğurdumuzu sarıp isterseniz fırınada koyup 6 saat kadar bekletiyoruz.
- 6 saat sonunda buzdolabına koyup 2 saat kadar ağzı açık biçimde koyuyoruz.
- 1 gece dolapta bekledikten sonra taş üzere sağlıklı yoğurdumuz hazır afiyet olsun
Mayaladıktan sonra mutlaka kapakla kapatılmaması. Bir peçete ile üstünü kapadıktan sonra bezle sararsanız sulanmayı engellemiş olursunuz.
Emaye kap yahut porselen kasede yoğurdunuzu mayalarsanız daha hoş sonuç almış olacaksınız .
Bilhassa yemek kadrosundaki büyük porselen tenceresinde çok hoş oluyor tavsiye ederim .