Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taş Gibi Sert Ve Lezzetli Yoğurt

Taş Gibi Sert Ve Lezzetli Yoğurt
0
96

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tas-gibi-sert-ve-lezzetli-yogurt.jpg

Taş Üzere Sert Ve Lezzetli Yoğurt Tanımı İçin Materyaller

  • 2 litre tam yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Taş Üzere Sert Ve Lezzetli Yoğurt Tanımı Yapılışı

  1. Sütümüzü derin bir tencereye alalım ve kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz, durmadan karıştırıyoruz ki süt kesilmesin.
  2. Süt kaynayınca yaklaşık 10 dakika daha kaynatıyoruz.
  3. Mayalamak istediğimiz saklama kaba sütü döküyoruz.
  4. Sütünüzün sıcaklığını anlamak için serçe parmağınızı sütün içerisine sokup 10’a kadar sayın şayet parmağınız çok hafif yanıyorsa bu türlü hafifçe ılık kıvamda ise istenilen ısıya gelmiş demektir. Şayet sütünüz çok soğuk olursa yoğurdunuz tutmaz çokta sıcak olursa yoğurdunuz sulu olur, onun için sıcaklık çok değerli.
  5. Bir kasede 2 kaşık yoğurdu çırpıyoruz ve kaynayan sütten 2 kepçe alıp düzgünce karıştırıyoruz. Sütümüze bu karışımı ekleyip kepçe yardımıyla güzelce karıştırıyoruz.
  6. Kabağı tam kapatmadan üzerini örtüyoruz, ve 4 saat dokunmadan açmadan bekletiyoruz. Kapağını tam kapatmamızın sebebi yoğurt terlemesin sulu olmasın.
  7. 4 saat sonra kapağı tam kapatıyoruz ılınana kadar bekletiyoruz.
  8. Sıcak buzdolabına koyarsanız ekşi olur. Buzdolabında 24 saat bekletiyoruz. Ve sonraki gün yoğurdumuz hazır. Afiyet şifa olsun ????.
 
858,496Konular
982,415Mesajlar
30,228Kullanıcılar
batalmiracSon üye
Üst Alt