Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 4-5 damla limon suyu
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı un
- İnce kıyılmış ceviz
- Sıvı yağ
Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini yapıyoruz. Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye alıyoruz, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp limon suyunu da ekliyoruz. Daha sonra 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Daha sonra altını kapatıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Şerbetimizin çok soğuk olması lazım. Diğer yandan hamuru için; un hariç, diğer tüm malzemeler karıştırma kabına alınır çırpıcıyla maya eriyene kadar çırpılır.
- Ardından unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz, mikserle bir taraftan çırpıyoruz en az 3-4 dakika kadar kıvamı boza gibi olması lazım. Daha sonra ağzını kapatıp yarım saat kadar mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalanan hamurun üzeri göz göz oluyor. Ardından yanmaz tava ocağa alınır, altını açıp tavanın ısınmasının ardından hamurdan bir küçük kepçe kadar döküp çay tabağından bir tık büyük olacak şekilde yayıp düzeltin.
- Ardından altını kontrol edin, altı pişmişse krepleri bir tepsiye ya da örtünün üzerine alıyoruz. Kreplerin tek altını pişiriyoruz buna dikkat edelim lütfen.
- Pişmeyen kısma, ceviz içini doldurup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Birleşen kısmını elimizle bastırıyoruz ki açılmasın. Daha sonra işlemi bütün kreplere yapıyoruz.
- Sıvı yağı tava alıp iyice ısındıktan sonra taş kadayıflarımızı kızartıyoruz arkalı önlü.
- Daha sonra soğuk şerbetimizin içerisine atıyoruz, şerbette 2-3 dakika kadar bekletip şerbetten çıkarıyoruz. Taş kadayıfımız hazırdır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.