Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Taş Kadayıf Tatlısı

Taş Kadayıf Tatlısı
0
27

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
tas-kadayif-tatlisi.jpg

Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Şerbet için;
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon suyu
Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı un
İçi için;
  • İnce kıyılmış ceviz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini yapıyoruz. Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye alıyoruz, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp limon suyunu da ekliyoruz. Daha sonra 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
  2. Daha sonra altını kapatıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Şerbetimizin çok soğuk olması lazım. Diğer yandan hamuru için; un hariç, diğer tüm malzemeler karıştırma kabına alınır çırpıcıyla maya eriyene kadar çırpılır.
  3. Ardından unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz, mikserle bir taraftan çırpıyoruz en az 3-4 dakika kadar kıvamı boza gibi olması lazım. Daha sonra ağzını kapatıp yarım saat kadar mayalanmasını bekliyoruz.
  4. Mayalanan hamurun üzeri göz göz oluyor. Ardından yanmaz tava ocağa alınır, altını açıp tavanın ısınmasının ardından hamurdan bir küçük kepçe kadar döküp çay tabağından bir tık büyük olacak şekilde yayıp düzeltin.
  5. Ardından altını kontrol edin, altı pişmişse krepleri bir tepsiye ya da örtünün üzerine alıyoruz. Kreplerin tek altını pişiriyoruz buna dikkat edelim lütfen.
  6. Pişmeyen kısma, ceviz içini doldurup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Birleşen kısmını elimizle bastırıyoruz ki açılmasın. Daha sonra işlemi bütün kreplere yapıyoruz.
  7. Sıvı yağı tava alıp iyice ısındıktan sonra taş kadayıflarımızı kızartıyoruz arkalı önlü.
  8. Daha sonra soğuk şerbetimizin içerisine atıyoruz, şerbette 2-3 dakika kadar bekletip şerbetten çıkarıyoruz. Taş kadayıfımız hazırdır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Taş Kadayıf Yapılışı İçin Malzemeler 1 çay bardağı ılık süt1 çay bardağı su1 tatlı kaşığı kuru maya1 çay kaşığı ucundan tuz2 çay bardağı un Şerbeti İçin; 2 su bardağı şeker2.5 su bardağı su İç malzeme İçin; Kendi yaptığım ağızCeviz , künefelik peynir ,badem de koyabilirsiniz dilerseniz Taş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler Şerbeti için; 2 su bardağı şeker1.5 su bardağı su Kadayıf için; 250 gr çiğ kadayıf200gr tereyağı1 su bardağı toz antep fıstığıYarım su bardağı iri çekilmiş antep fıstığıYarım su bardağı antep fıstığı içi Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 su bardağı süt1 paket vanilya2 paket kabartma tozuAldığı kadar un İç harcı için; 1 çay kaşığı dövülmüş cevizBir miktar çiğ tel kadayıfKızartmak için sıvı yağ Şerbeti için; 3 su bardağı toz şeker3 su bardağı suYarım limon suyu Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Taş Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: 2,5 su bardak süt1 su bardak su2 su bardak un1 su bardak irmik1 yemek kaşığı şeker1 fiske tuz1 instant maya Şerbeti için: 2 su bardak su2 su bardak şeker İçi için: İnce çekilmiş ceviz Taş Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler Şerbet için; İki buçuk su bardağı su2 su bardağı şekerÇeyrek limon suyu Hamur için; 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı su1 buçuk su bardağı un1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığının ucuyla tuz İçi için; İnce çekilmiş cevizKızartmak için sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,478Konular
981,297Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt