
Taş Kadayıf Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı kuru maya (10gr)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- İri dövülmüş 1 yahut 1, 5 su bardağı ceviz
- Sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
Taş Kadayıf Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbeti ocağa alıp kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha kaynatıp soğutalım.
- Karıştırma kabına süt, su, şeker ve maya ekleyip çırpalım.
- İrmik, un ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
- Eğer varsa fotoğraftaki üzere sıkma kabınız içersine karışımı doldurup ısıttığımız tavaya minik yuvarlaklar halinde dökelim.
- Bu işlemi kepçe yardımı ile de yapabilirsiniz✌.
- Döktüğümüz harcın yalnızca tek tarafını pişiriyoruz. Zati göz göz olacaktır.
- Pişeni ocaktan alıp içerisine ceviz koyup poğaça üzere kapatıp uç kısımlarını elimizle sıkıştıralım ki açılmasın.
- Bu işleme harcımız bitinceye kadar devam ediyoruz ve kızgın yağda artlı önlü kızartıp soğuk şerbete batırıp servis için tabağa alıyoruz.
- Sade, antep fıstığı yahut kaymakla servis edebilirsiniz. ????.