Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taş Kadayıf

Taş Kadayıf
0
19

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tas-kadayif.jpg

Taş Kadayıf Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (10gr)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
İçerisi için;
  • İri dövülmüş 1 yahut 1, 5 su bardağı ceviz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Şerbetı̇ çı̇n;
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Taş Kadayıf Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak şerbeti ocağa alıp kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha kaynatıp soğutalım.
  2. Karıştırma kabına süt, su, şeker ve maya ekleyip çırpalım.
  3. İrmik, un ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
  5. Eğer varsa fotoğraftaki üzere sıkma kabınız içersine karışımı doldurup ısıttığımız tavaya minik yuvarlaklar halinde dökelim.
  6. Bu işlemi kepçe yardımı ile de yapabilirsiniz✌.
  7. Döktüğümüz harcın yalnızca tek tarafını pişiriyoruz. Zati göz göz olacaktır.
  8. Pişeni ocaktan alıp içerisine ceviz koyup poğaça üzere kapatıp uç kısımlarını elimizle sıkıştıralım ki açılmasın.
  9. Bu işleme harcımız bitinceye kadar devam ediyoruz ve kızgın yağda artlı önlü kızartıp soğuk şerbete batırıp servis için tabağa alıyoruz.
  10. Sade, antep fıstığı yahut kaymakla servis edebilirsiniz. ????.
 
858,500Konular
982,593Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt