
Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Yarım limon
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı kadar ılık su
Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için; tüm malzemeleri tenceremize alıp15 dk kısık ateşte kaynatıyoruz buzdolabında bekletiyoruz. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
- Tatlımızın hamuru için, ılık süt, kuru maya, şekeri karıştıralım, unu ve irmiği uygun bir kaseye alalım, üzerine içine maya şeker koyduğumuz sütü ilave edelim ılık su koyarak çırpıcı ile karıştıralım.
- Harcımızın mayalanması için üzerini streç filmle kapatalım ve bekletelim.
- Daha sonra iyice ısıttığımız teflon tavaya mayalanan hamurdan bir kepçe dökelim.
- Hamurun sadece alt kısmını pişirelim, üstü göz göz olup altı da kızarınca tavadan alabiliriz.
- Pişen hamuru temiz bir bezin üzerine alarak bekletelim.
- Hamurumuz bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayalım.
- Pişirme aşaması için tavanın yeterince ısınması çok önemli, aksi takdirde hamur istenilen şekilde pişmeyecektir.
- Şimdi iç harcını hazırlayalım. Bunun için iri doğranmış ceviz.
- Cevizli harcı, hamurların pişmeyen orta kısmına bolca yerleştirelim.
- Ardından hamurumuzu kapatalım. Kenarlara iyice bastıralım ki açılmasınlar.
- Tüm hamurlara aynı şekilde, bolca iç harç yerleştirip sıkıca kapatalım.
- Kızgın yağa aldığımız kadayıfları önlü arkalı güzelce kızartalım.
- Kadayıflarımızı dışı iyice koyulaşana kadar, arkalı önlü kızartalım. Böylece tatlımız çıtır çıtır ve çok lezzetli olacak.
- Diğer yandan soğuk şerbetimizi uygun bir borcama dökelim.
- Kızaran taş kadayıfları direkt soğuk şerbetin içerisine aktaralım.
- Birkaç dakika şerbetin içinde beklettikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.
- Tüm kadayıfları kızartıp şerbetledikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.