Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taş Kadayıf

Taş Kadayıf
0
36

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tas-kadayif.jpg

Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler


Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limon
Hamuru için
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı kadar ılık su

Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbet için; tüm malzemeleri tenceremize alıp15 dk kısık ateşte kaynatıyoruz buzdolabında bekletiyoruz. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
  2. Tatlımızın hamuru için, ılık süt, kuru maya, şekeri karıştıralım, unu ve irmiği uygun bir kaseye alalım, üzerine içine maya şeker koyduğumuz sütü ilave edelim ılık su koyarak çırpıcı ile karıştıralım.
  3. Harcımızın mayalanması için üzerini streç filmle kapatalım ve bekletelim.
  4. Daha sonra iyice ısıttığımız teflon tavaya mayalanan hamurdan bir kepçe dökelim.
  5. Hamurun sadece alt kısmını pişirelim, üstü göz göz olup altı da kızarınca tavadan alabiliriz.
  6. Pişen hamuru temiz bir bezin üzerine alarak bekletelim.
  7. Hamurumuz bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayalım.
  8. Pişirme aşaması için tavanın yeterince ısınması çok önemli, aksi takdirde hamur istenilen şekilde pişmeyecektir.
  9. Şimdi iç harcını hazırlayalım. Bunun için iri doğranmış ceviz.
  10. Cevizli harcı, hamurların pişmeyen orta kısmına bolca yerleştirelim.
  11. Ardından hamurumuzu kapatalım. Kenarlara iyice bastıralım ki açılmasınlar.
  12. Tüm hamurlara aynı şekilde, bolca iç harç yerleştirip sıkıca kapatalım.
  13. Kızgın yağa aldığımız kadayıfları önlü arkalı güzelce kızartalım.
  14. Kadayıflarımızı dışı iyice koyulaşana kadar, arkalı önlü kızartalım. Böylece tatlımız çıtır çıtır ve çok lezzetli olacak.
  15. Diğer yandan soğuk şerbetimizi uygun bir borcama dökelim.
  16. Kızaran taş kadayıfları direkt soğuk şerbetin içerisine aktaralım.
  17. Birkaç dakika şerbetin içinde beklettikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.
  18. Tüm kadayıfları kızartıp şerbetledikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Taş Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt