Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taş Kadayıf

Taş Kadayıf
0
22

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tas-kadayif.jpg

Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak su
  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
Şerbeti;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 bardağı su
  • Bir kaç damla limon (Şerbeti koyu kıvamlı yapalım dolaba koyalım iyice soğusun.)
İçi için ;
  • Ceviz, kaymak ve antep fıstığı da kullanabilirsiniz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için un hariç tüm malzemeleri kaba alıp karıştıralım.
  2. Un ve irmiği de katıp mikserle iyice çırpalım eğer cıvıksa un eklemesi yapılabilir. Cıvık kek kıvamında olacak.
  3. 1 saat kadar mayalandıralım.
  4. Isınmış tavada yarım kepçe döküp orta ateşte pan kek gibi ama tek taraflı pişirelim.
  5. Sıcakken öğütülmüş ceviz koyup kapalım (sıcakken kapatırsanız daha kolay kapanır).
  6. Bol yağda orta ısıda kızartıp soğuk ve koyu şerbete koyalım 2-3 dakika bekletip çıkartalım.
Afiyet olsun ????.

Not: Kızardıktan sonra sıcak sıcak servis edilir.

Taş Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt