Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bardak su
- 1 bardak süt
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı şeker
- 2 bardağı su
- Bir kaç damla limon (Şerbeti koyu kıvamlı yapalım dolaba koyalım iyice soğusun.)
- Ceviz, kaymak ve antep fıstığı da kullanabilirsiniz
- Sıvı yağ
Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için un hariç tüm malzemeleri kaba alıp karıştıralım.
- Un ve irmiği de katıp mikserle iyice çırpalım eğer cıvıksa un eklemesi yapılabilir. Cıvık kek kıvamında olacak.
- 1 saat kadar mayalandıralım.
- Isınmış tavada yarım kepçe döküp orta ateşte pan kek gibi ama tek taraflı pişirelim.
- Sıcakken öğütülmüş ceviz koyup kapalım (sıcakken kapatırsanız daha kolay kapanır).
- Bol yağda orta ısıda kızartıp soğuk ve koyu şerbete koyalım 2-3 dakika bekletip çıkartalım.
Not: Kızardıktan sonra sıcak sıcak servis edilir.
Taş Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı