bilgisayarci
FD Üye
Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- Biraz limon suyu
- Ceviz
- Sıvı yağ
Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi ocağa alalım bir kaç 10- 15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım .
- Geniş bir kaba katalım soğumaya bırakalım.
- Daha sonra kadayıf için bir kaba tüm malzemeleri ekleyeyim karıştıralım .
- Üzerini bir streçle kapatalım .
- Üzeri göz göz oluncaya tamamdır.
- Daha sonra teflon tavayı ocağımıza alalım.
- Biraz ısındıktan sonra bir kaşık yardımıyla tavamıza katalım.
- Sadece alt kısmı pişirilir.
- Alt kısmı kızardıktan sonra alalım.
- Diğer malzemeleri de aynı şekilde yapalım .
- Daha sonra içine ceviz katıp kapatalım.
- Bir tavada yağ ile kızarttıktan sonra şerbetin içine atalım .
- 4 -5 dakika şerbette alt üst yapalım ,sonra bir tabağımıza alalım. Şimdiden herkese afiyet olsun ????.