Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için;
- İki buçuk su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Çeyrek limon suyu
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
- İnce çekilmiş ceviz
- Kızartmak için sıvı yağ
Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra içine çeyrek limonu sıkalım 5 dakika daha kaynatalım. Kaynayan şerbeti soğuması için bir kenara alalım.
- Tatlının hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştıralım hiç topak kalmayacak şekilde iyice çırpalım.
- Ardından üstünü streçleyip biraz dinlendirelim, daha sonra iyice ısıttığımız tavaya harcımızdan bir kepçe tavaya ilave edelim tek taraflı pişirelim.
- Hamurun hepsine aynı işlemi uygulayalım, daha sonrasında çiğ bıraktığımız hamurun içine ceviz ekleyelim ve sıkıca kapatalım.
- Kenarlarını iyice bastıralım ki açılmasın cevizleri dağılmasın.
- Tüm hamuru aynı işlemi uygulamaya devam edelim, daha sonra iyice kızarttığımız kızgın yağa teker teker atalım arkalı önlü iyice kızartalım.
- Kızarttığımız kadayıfları soğumuş olan şerbete ekleyelim 2-3 dakika beklettikten sonra servis tabağına alalım.
- Tatlılarımızın çıtır kalması için şerbetimizin soğuk olması önemli istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. .