Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taş Kadayıf

Taş Kadayıf
0
24

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
tas-kadayif.jpg

Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler


Şerbet için;
  • İki buçuk su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu
Hamur için;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz
İçi için;
  • İnce çekilmiş ceviz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra içine çeyrek limonu sıkalım 5 dakika daha kaynatalım. Kaynayan şerbeti soğuması için bir kenara alalım.
  2. Tatlının hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştıralım hiç topak kalmayacak şekilde iyice çırpalım.
  3. Ardından üstünü streçleyip biraz dinlendirelim, daha sonra iyice ısıttığımız tavaya harcımızdan bir kepçe tavaya ilave edelim tek taraflı pişirelim.
  4. Hamurun hepsine aynı işlemi uygulayalım, daha sonrasında çiğ bıraktığımız hamurun içine ceviz ekleyelim ve sıkıca kapatalım.
  5. Kenarlarını iyice bastıralım ki açılmasın cevizleri dağılmasın.
  6. Tüm hamuru aynı işlemi uygulamaya devam edelim, daha sonra iyice kızarttığımız kızgın yağa teker teker atalım arkalı önlü iyice kızartalım.
  7. Kızarttığımız kadayıfları soğumuş olan şerbete ekleyelim 2-3 dakika beklettikten sonra servis tabağına alalım.
  8. Tatlılarımızın çıtır kalması için şerbetimizin soğuk olması önemli istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ☺️.
Taş Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,494Konular
981,567Mesajlar
29,682Kullanıcılar
YgtAkblt52Son üye
Üst Alt