elektronikci
FD Üye
Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- Sıvı yağ
- Çekilmiş ceviz
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 4 damla limon
Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi ocağa alalım iyice kaynatalım.
- Kaynayan şerbeti limon suyu ekleyip 10 dk daha kaynatalım, şerbetimiz soğuk olacak.
- Hamuru için bütün malzemeyi iyice karıştıralım.Krep hamuru gibi olacak.
- Ilık ortamda 40 dk mayalanmasını bekleyelim.
- Teflon yapışmaz tavayı orta ateş de ısıtın.
- İki yemek kaşığı dökün göz göz olunca alın hamurun sadece bir yüzü pişecektir.
- Pişen hamurları beze alalım daha sonra tek tek elimize alıp orta kısmına ve ceviz koyup kapatalım.
- Kızgın yağda onu arkası kızarana kadar iyice kızartalım.
- Kızaran hamurları şerbetin içine atıp 1- 2 dk bekletip alalım.
- Üzerini isteğe göre süsleyebilirsiniz afiyet olsun.