Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taş Kadayıf

Taş Kadayıf

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tas-kadayif.jpg

Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
İç harcı için :
  • Çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4 damla limon

Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbetimizi ocağa alalım iyice kaynatalım.
  2. Kaynayan şerbeti limon suyu ekleyip 10 dk daha kaynatalım, şerbetimiz soğuk olacak.
  3. Hamuru için bütün malzemeyi iyice karıştıralım.Krep hamuru gibi olacak.
  4. Ilık ortamda 40 dk mayalanmasını bekleyelim.
  5. Teflon yapışmaz tavayı orta ateş de ısıtın.
  6. İki yemek kaşığı dökün göz göz olunca alın hamurun sadece bir yüzü pişecektir.
  7. Pişen hamurları beze alalım daha sonra tek tek elimize alıp orta kısmına ve ceviz koyup kapatalım.
  8. Kızgın yağda onu arkası kızarana kadar iyice kızartalım.
  9. Kızaran hamurları şerbetin içine atıp 1- 2 dk bekletip alalım.
  10. Üzerini isteğe göre süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Taş Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,455Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt