Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tas Kebabı Eşliğinde Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Tas Kebabı Eşliğinde Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
0
193

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Tas Kebabı Eşliğinde Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler


Tas kebabı için;
  • Kemikli et(dana eti)
  • 1 litre su
Pilav için;
  • 1/2 (yarım) su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 5-6 adet rendelenmiş çeri domates
  • Tuz,karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) su bardağı et suyu
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ

Tas Kebabı Eşliğinde Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kemikli et düzgünce yıkanarak düdüklüye konur.
  2. Üzerini geçecek biçimde su ek edilir.
  3. 2 yemek kaşığı elma sirkesi eklenerek orta ateşte kaynatılır.
  4. İlk kaynama suyu dökülür.
  5. Üzerine tekrar su ek edilerek düdüklünün kapağı kapatılır. 2 saat pişirilir.
  6. Pişen etler soğuduktan sonra ayıklanır. Kemikten zaten düşüyor zati.
  7. Ayıklanan etler tavaya alınır üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir ve tuz ek edilerek iki üç cins karıştırıldıktan sonra kebabımız hazır.
  8. Dilerseniz et seçiminde kuşbaşı doğranmış dana eti de kullanabilirsiniz.
  9. Pilavın hazırlanışı;Önce mercimekler 1 su bardağı su ile haşlanır.
  10. Kuru soğan ince bir halde doğranır zeytin yağ ile kavrulur.
  11. Üzerine salça ek edilerek salça eriyene kadar karıştırılır.
  12. Karışıma rendelenmiş domatesler ek edilir.
  13. Biraz karıştırdıktan sonra bulguru yıkayıp ek ediyoruz.
  14. Bir iki cins karıştırdıktan sonra üzerine yeşil mercimekleri,tuzu,karabiberi ve suyunu ek ederek evvel 5dk açık ateşte sonra suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirip demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Tas Kebabı Eşliğinde Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 1 kg.dana kuşbaşı et1 baş kuru soğan3 adet sivri biber1 yemek kaşığı domates püresi1 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle dana kuşbaşı et güzelce yıkanır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Kaşarlı Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 9 kişilik yuvarlak güveç çıkıyor 1 kg dana eti1 tane sağan2 orta uzunluk patates2 orta uzunluk havuç2 tane yeşil biber1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ4 diş sarımsak1 .5 yemek kaşığı karışık salça2 su bardağı sıcak su 200 ml ölçü1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler ️1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek️1,5 su bardağı pilavlık bulgur️1 adet kuru soğan️3 yemek kaşığı sıvı yağ️1 tatlı kaşığı tereyağı️3 su bardağı  su️1 tatlı kaşığı tuz️1 çay kaşığı karabiber️1 çay kaşığı pul biber Yeşil Mercimekli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı yeşil mercimek1 su bardağı bulgur (230ml su bardağı)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı tereyağı1 1/2 (yarım) bardağı su (230ml bardak) Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yeşil mercimeği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı yeşil mercimek2 su bardağı pilavlık bulgur1 adet orta uzunluk kuru soğan2-3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak su2 çay kaşığı tuz Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
858,478Konular
981,304Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt