![tas-kebabi-orijinal-tarif.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/04/tas-kebabi-orijinal-tarif.jpg)
Tas Kebabı (Orijinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Çok az kekik
- 2-3 adet patates (boyutuna göre)
- Sıvı yağ
Tas Kebabı (Orijinal Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Düdüklü tencereye etleri yıkayıp koyun üzerini geçecek kadar su koyup yarım saat kadar pişirin.
- Ayrı bir tencereye yağları ve soğanı koyup kavurun ardından doğranmış domates ve sarımsağın ekleyip kapağını kapatın.Hafifçe kavurun.
- Eti, tuzu ve baharatları atın karıştırın.
- 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip karıştırın kapağını kapatın.5 dk kadar pişirin.
- Ayrı bir kızartma tenceresine küp doğranmış patatesleri yıkayıp süzdükten sonra kızartın .
- Kızaran patatesleri çıkarıp yemeğin içine koyun karıştırın .
- Ocağın altını kapatın, yeterince dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz ????.