Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tas Kebabı Tarifi Resimli

Tas Kebabı Tarifi Resimli
0
70

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Resimli Tas Kebabı Tarifi
Tas Kebabı nasıl yapılır


Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Corba kaşığı Domates salcası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
15 bardak Su

imagestaskebabitarifiresimli5ad423752d8cd

Yemeğin Tarifi
On hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın

Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin

Ateşi acın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 56 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin Soğanı tenceredeki etlere ilave edin Yine ara sıra karıştırarak, birkac dakika daha pişirin

Salcayı katın Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkac dakika da salcayı kavurun Tuzunu serpin Baharat torbasını ilave edin Ateşi kısın Tencerenin uzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dokun Tencerenin kapağını sıkıca ortun Kebabı, ağır ateşte 810 dakika pişirin

Tenceredeki malzeme suyunu cekince, kalan 1 12 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu sure icinde, ara sıra tencerenin kapağını acıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme suresini uzatın

Bu arada kebab suyunu cekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salcası olmalıdır
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt