Resimli Tas Kebabı Tarifi
Tas Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Corba kaşığı Domates salcası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
15 bardak Su
imagestaskebabitarifiresimli5ad423752d8cd
Yemeğin Tarifi
On hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın
Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin
Ateşi acın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 56 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin Soğanı tenceredeki etlere ilave edin Yine ara sıra karıştırarak, birkac dakika daha pişirin
Salcayı katın Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkac dakika da salcayı kavurun Tuzunu serpin Baharat torbasını ilave edin Ateşi kısın Tencerenin uzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dokun Tencerenin kapağını sıkıca ortun Kebabı, ağır ateşte 810 dakika pişirin
Tenceredeki malzeme suyunu cekince, kalan 1 12 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu sure icinde, ara sıra tencerenin kapağını acıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme suresini uzatın
Bu arada kebab suyunu cekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salcası olmalıdır
Tas Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Corba kaşığı Domates salcası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
15 bardak Su
imagestaskebabitarifiresimli5ad423752d8cd
Yemeğin Tarifi
On hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın
Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin
Ateşi acın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 56 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin Soğanı tenceredeki etlere ilave edin Yine ara sıra karıştırarak, birkac dakika daha pişirin
Salcayı katın Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkac dakika da salcayı kavurun Tuzunu serpin Baharat torbasını ilave edin Ateşi kısın Tencerenin uzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dokun Tencerenin kapağını sıkıca ortun Kebabı, ağır ateşte 810 dakika pişirin
Tenceredeki malzeme suyunu cekince, kalan 1 12 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu sure icinde, ara sıra tencerenin kapağını acıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme suresini uzatın
Bu arada kebab suyunu cekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salcası olmalıdır