
Tas Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram dana kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet patates ( İsteğe bağlı )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
Tas Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Düdüklü tenceremize zeytinyağımızı alalım üzerine etlerimizi ekleyelim suyunu bırakana kadar kavuralım suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra salçayı ekleyelim biraz da o denli kavuralım üzerine 3 su bardağı suyu ekleyelim tuzunu da ekleyip yaklaşık 35-40 dakika düdüklü tencere de pişirelim ( Düdüklünüze nazaran mühlet azalıp uzayabilir denetimli pişirelim )
- Düdüklüde pişen yemeğimizi bir tencereye aktaralım patateslerimizi küp küp doğrayalım biraz sert kalacak formda kızartalım.
- Tencereye ekleyelim biraz da bu formda pişirelim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????