elektronikci
FD Üye
Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 adet patates
- 15 adet arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet biber
- 2 domates
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Kekik
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle büyük küpler halinde doğradığımız patatesleri kızartıp kenara koyalım.
- Sonra kuşbaşı etleri azcık yağ ve yarım çay bardağı şu ile tencereye koy. Suyunu salıp çeksin.
- Başka bir tencerede soğanı ve biberi yağda kavuralım.
- Rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş domatesi salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Üzerine biraz sıcak şu ekleyip pişen etleri ekleyelim. Biraz sosuyla pişsin.
- En son olarak kızarmış patatesleride ekleyelim bir 5 dakika daha kaynasın.
- Suyu azaldıysa biraz ekleme yapabilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun.